Tuinonderhoud in Ede en omgeving

Een tuin is altijd in beweging. Een tuin is ieder seizoen weer anders en vereist tuinonderhoud. Het is belangrijk om de structuur van de tuin in de gaten te houden en bij te sturen op het moment dat de structuur ongewenst aan het veranderen is. Tuinonderhoud is in de meeste gevallen het creëren van licht, lucht en ruimte, onkruid weghalen en de tuin opschonen.

Tuinonderhoud afhankelijk van beplanting en tuinontwerp

Vaak onderhouden wij ook de tuinen die wij als hoveniersbedrijf hebben aangelegd. Hoe vaak tuinonderhoud nodig is, hangt af van de beplanting en het tuinontwerp. Als er een jaar niets wordt gedaan aan tuinonderhoud, kost het veel tijd om de tuin te herstellen. In het ergste geval gaan planten verloren en moeten ze vervangen worden.

Goed tuinonderhoud

Goed onderhoud betekent niet continu alles snoeien en alle blaadjes weghalen. Teveel onderhoud is ook niet goed. Een tuin die natuurlijk groeit en oogt, is aantrekkelijk en levendig.

Snoeien in het voorjaar

Onze hoveniers snoeien de vaste planten pas in het voorjaar. Daarnaast laten wij de bollen natuurlijk afsterven en de bladeren gedurende langere tijd liggen (indien dat kan). Bij het snoeien streven onze hoveniers er naar de natuurlijke vorm van de beplanting te behouden, en tegelijker licht onder in en onder de beplanting te laten komen.

Meer weten over tuinonderhoud?

Wij vertellen u graag meer over tuinonderhoud in Ede en omgeving. Neem gerust contact met ons op. Hoveniersbedrijf Nieuwenhuis beantwoordt uw vragen graag.